maanantai 27. tammikuuta 2014

Sininen

Vuosien tauon jälkeen sininen väri puhuttelee taas. Erityisesti tummat ja harmaaseen taittuvat sävyt miellyttävät nyt silmää. Talviselta taivaalta näitä sävyjä löytyy kyllä ihailtavaksi.
 
Aloitin sinisten neuleiden kauden lasten peruspipolla. Mallina käytin ompelemaani fleece-pipoa, joka istuu hyvin päähän ja pienellä kokeilulla myös neulepiposta tuli hyvin istuva malliltaan. " Ihmepipo" kuten lapset totesivat, sillä pipo tuntui sopivan sekä aikuisille että lapsille.
 
 

Peruspipo lapselle, oma malli,  Cascade 220 (100% merinovillaa), puikot 3,25 mm ja 4 mm.
A basic cap for kid, own model, Cascade 220 ( 100% merino wool), needles 3,25 mm ja 4 mm.
 
 
 
 
Sinistä alkuviikkoa.

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Neuleliivi kummipojalle

Joulun välipäivinä aloitin neuleliivin kummipojalle ja viime viikolla löysin siihen napitkin, joten valmista tuli jopa yllättävän nopeasti.
 
Malli on itse suunniteltu työn edetessä, eli ei suunniteltu. Muuten olen tyytyväinen mutta helmaresorin punaisen raidan olisi voinut jättää neulomatta. Työ on tehty alhaalta ylös yhtenä kappaleena ja resorit nappilistoineen jälkikäteen. Lankana Sandnes Smart (100 % villaa) ja puikot 4 mm ja resorissa 3 mm.
 
Tämänkin työn yhteydessä sai taas todeta höyrysilitysraudan ihmeellisen vaikutuksen. Kummallisesta neulekippurasta muotoutui ihan neuleliivin näköinen tuote kunnon höyrytyksen jälkeen.
 
 
 
Neuleliivi, koko 3-4 vuotiaalle, malli oma, Sandnes Smart 100% villaa, puikot 4 mm ja 3mm.
 A slipover, size for 3-4 years old, own model, Sandnes Smart 100% wool, needles 4 mm and 3mm.
 
 





Ankylosaurus ja Tyrannosaurus taistelevat neuleliivin herruudesta. 



 
 
 
 
Ihanaa pakkasenpuremaa sunnuntaita kaikille.

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Vuoden viimeinen

Viime vuoden viimeinen valmistunut tuote, asiakkaalle kudottu matto. Kuvausta haitannut jokseenkin pitkään jatkunut harmaa sää, joten kuvat otettu sisätiloissa ja vähässä valossa.
 
Perusmatossa palttinaa ja kärkitoimikasta, loimi pellavanväristä kalalankaa ja kuteet trikoota.
 
 
Matto 80 x 285 cm, trikookude ja kalalanka.
 A custom-made rug, 80 x 285 cm, 100 % cotton.


 
 
 
 
 
 
 
Hyvää alkanutta vuotta ja mukavaa loppiaista! Itse kaipailen jo tavallista arkea, että pääsen aloittamaan työt uudella työhuoneella.