torstai 16. lokakuuta 2014

Uusinta

Tein uuden version Näyteikkuna-matosta. Kuvasin ihan kotona, jos vaikka  kävisi samoin kuin edeltäjälleen, toivottavasti.
 
Kuteina edeltävistä projekteista jääneitä trikookuteita, loimi pellavanväristä kalalankaa. Ideana on kutoa yksivärisiltä näyttävät alueet kolmella läheisellä sävyllä. Pinnasta tulee elävämpi ja samalla voi hyödyntää pienemmätkin kude-erät.
 
 

Matto näyteikkunaan, 83 x 210 cm.
A rug for workshop window, 83 x 210 cm.

 
 
 
 

 
Loppuviikon lomailen ja keräilen suppilovahveroita.

keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Varustautumista pakkaskauteen

Tänä aamuna lämpömittari oli miinuksella ja eilen auto sai alleen talvirenkaat. Syyslomaviikko puolessa välissä, joten uskottava on, että talvi tekee tuloaan. Onneksi villa pelastaa kylmältä. 
 
Viime syksynä kehittelin Satu-pipon, joka lopulta osoittautui toimivaksi. Nyt kehittelin sille kaveriksi Saara-pipon. Molemmissa materiaalina Virtain Villan nelisäikeinen lanka. Saara-pipo on sileää neuletta ja luonnonvärien lisäksi siitä löytyy kasvivärjättyjä sävyjä.
 
Pipoja löytyy Tampereen Kehräsaaresta Ateljeekadun myymälästä. Lokakuussa punasävyisistä Saara-piposta menee 50 % Roosa nauha- keräykseen. Myymälästä löytyy myös monia muita kivoja tuotteita, joiden myynnistä puolet lahjoitetaan keräykseen.


Saara-pipo (kasvivärjätty vihreä) ja Satu -pipo (vaalea harmaa), 100% suomenlampaan villaa. Aikuisten koko, vaikka kuvattu lasten päässä.
Saara-cap (plant dyed green) and Satu-cap (natural grey), 100 % Finnsheep wool, adults size.
 
 
 




Lopuksi täytyy esitellä anoppini kutomat saapassukat. Sukat ovat kokonaan villaa, suomenlampaan ja norjalaisen rygja-rodun villan sekoitusta. Kestävät käyttöä ja konepesun. Lanka on myös Virtain villasta. Ihana lanka, ihanat sukat.
 
 

 
 
Hyvää syyslomaa.

tiistai 7. lokakuuta 2014

Syksy saapuu Huvikumpuunkin

Huvikumpuun yhdistetään yleensä pastellit ja karkkivärit, mutta teinkin asiakkaalle Huvikumpu-tyylisen maton ruskan väreissä. Sain maton tekoon melko vapaat kädet ja välillä pelotti,  että matosta tulee aivan kaoottinen ja todella 70-lukulainen ruskea-keltainen systeemi mutta niin vaan luonnonvalkoinen rauhoitti tilannetta ja lopputulos onkin yllättävänkin  raikas ja tasapainoinen.
 
Matossa pellavanvärinen kalalankaloimi ja kuteet trikoota. Sidoksena palttina ja ruusukas kuvioraidoissa.
 
 
Mittatilaus-matto, 80 x 250 cm.
A custom made rug, 80 x 250 cm.








 
 
Toimeliasta tiistaita.

perjantai 3. lokakuuta 2014

Aamu-usvaa

Viime aikoina on aamuisin ollut hienot, usvaiset näkymät järvelle. Tämä valmistunut mattokin on jotenkin usvainen, siis ihan hyvässä mielessä. Vaalea sinertävä kude sopii harmaiden ja valkoisen pariksi. Kuteet ovat trikoota ja loimena valkoinen kalalanka. Matto on palttinaa, sinivalkoisissa raidoissa ripsisidosta.
 
Matto ei ole varsinainen tilaustyö, mutta asiakas näki maton tekeillä kangaspuissa ja maton pituus on tehty asiakkaan toiveen mukaiseksi.
 
Alemmassa kuvassa näkyy myös opiskeluaikana tekemäni villaviltti, värimaailma ei kovin muuttunut niistä ajoista.
 

Usva-matto, 135 x 265 cm.
A morning mist -rug, 135 x 265 cm.


 


 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
Usvaisen rauhallista viikonloppua.