tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kilta-tuoli ja kukkaruukku

Kilta-tuoli on kirppislöytö, joka on mököttänyt autotallin perällä kaverinsa kanssa muistaakseni n. 6 vuotta. Verhoiluun käyttämäni kangas on mököttänyt vastaavan ajan vaatehuoneessa. Kangas on oletettavasti 60- tai 70-luvulta, tiukkaa palttinasidoksella kudottua puuvilla-villa-tekokuitusekoitetta.
 
Kilta-tuolin verhoilu on periaatteessa yksinkertaista, 10 palaa ommellaan yhteen ja koko systeemi pingotetaan selkänojan aukon kautta rungon ympärille ja istuintyyny tehdään erikseen. Ilman verhoilukokemusta ja kaavoja homma vaati hiukan miettimistä eikä kaikkia vaiheita tullut tehtyä oikeaoppisesti. Vanhat ja ehjät pehmusteet jätin purkamatta, lisäsin päälle vain vanukerroksen. Pientä istuvuusongelmaa on selkänojan aukon reunoissa mutta pystyn elämään niiden kanssa. Tässä olisi ollut apua kunnon neuloista, tavalliset nuppineulat eivät jaksaneet pitää kangasta kohdillaan pingotusvaiheessa. Lopputulos ei ole ihan priima mutta opin taas jotakin ja tuoliin olen tyytyväinen.
 
Kilta-tuolin kanssa kuvissa näkyy myös kirppikseltä löytynyt Rögildin kukkaruukku. Omistin vastaavan ruukun vuosia mutta talvella myrskytuuli kaatoi sen ja jäi vain sirpaleet mutta nyt on taas ruukku talossa.

 
Kilta-tuoli alkuperäisessä kuosissa.
Kilta-chair in original condition.
 
 


Retrokankaalla verhoiltu Kilta.
New upholstery with retro fabric.


 
 
 
 
Mukavaa alkua huhtikuulle.


2 kommenttia:

  1. Hieno löytö ja tuolista tuli todella upea yksilö.
    Se on niin ajaton.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Itsekin tykkään tuolin ajattomuudesta, sopii moneen paikkaan ja siinä on vielä hyvä istua. Nyt pitäisi löytää kangas toisen tuolin verhoiluun.

    VastaaPoista