tiistai 30. huhtikuuta 2013

Vappuvarusteita arkistojen kätköistä

Tällä hetkellä on niin monta projektia ja prosessia vaiheessa, että tarvitsin jotain kevyttä ja helppoa tekemistä.
 
Olen käyttänyt miesten (käytettyä, tietenkin) valkoista t-paitaa puhdistaessa kankaanpainoväriä siveltimestä ja paitaa muodostunut kuvio inspiroikin kierrätyspaidan tekoon. Rajailin maalitahroja tekstiilitussilla ja käytin omaa t-paitaani kaavana. Lopputuloksena ainakin kotikäyttöön kelpaava paita.
 

Kierrätyspaita epämääräisellä kuviolla.
 
Toinen vahingossa syntynyt tuote on tuubihuivi. Kankaanpainovärien kanssa säätäessä kaadoin ruiskuemulsioon sekoitetun värin työpöydälle. Ensimmäinen käteenosuva rätti oli trikootuubinpala, josta olin aikonut leikellä laatikkomallisen t-paidan. Trikootuubi on aiemmin ollut säkki, johon on pakattu matonkuteita. Tuubi osoittautui kuitenkin niin vaikeaksi käsitellä mm. täysin kadoksissa olevien langansuuntien takia, että tulokseksi olisi korkeintaan tullut saumoistaan kiertävä t-paita. Tein siis tuubihuivin, jossa kankaan "luonnollinen" kierre ei niin häiritse ja vahinkona ilmaantunut liukuvärjäyksen tapainenkin uppoaa mukavasti ympäristöön.
 
 

Kierrätyshuivi epämääräisellä värillä.


Viime aikoina on tullut myös siivottua arkistoja ja sieltähän tulee aina välillä todellisia helmiä vastaan. Muistatteko esim. Aarikan metallihimmelin, luultavasti 80-luvulta? Löysin siis tällaisen kapistuksen ja tein siitä korvakorut.
 
Korvakoru metallihimmelistä.
 
 

Arkistoista löytyi myös tämä muovisormus. Sen alkuperää ja ikää en tiedä, mutta luulisin sijoittuvan 70-luvulle. Voi olla peräisin suklaamunasta tai mistä vaan, aika veikeä kuitenkin. Sormus on katkennut alapuolelta mutta pienellä liimausoperaatiolla siitä saa toimivan.
 
 
 

Leppäkerttu muovisormuksessa.
 
 
 
 
 
Leppoisaa vappua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti