keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Vanhassa vara parempi

Tästä se taas lähtee, uuden asiakkaalle menevän maton suunnittelu ja toteutus. Sain värimalliksi pari lattialaattaa ja yhdessä katselimme asiakasta miellyttäviä raitamalleja. Paras ehdokas löytyi Mary Olki: Uusia Riepumattoja -kirjasta. Oma kirjani on alkuperäinen 50-luvulta mutta kirjasta on myös otettu uusi näköispainos vuosi pari sitten.
 
Tämä kirja on ihan helmi, siinä on ihania nykypäiväänkin soveltuvia raitamalleja. Mallipiirrokset on nostalgisia vesiväritöitä ja työohjeet käsin millimetripaperille piirrettyjä. Oman perintökirjani välistä löytyi myös edesmenneen tätini mallipiirroksia.
 
 
Asiakkaan antamat värimallit ja kuteita mattoihin, kartiokuteet Triteks ja Poppanavakka, vyyhtikuteet Kauhavan Kangas-Aitta.
Materials and color models for custom-made rugs.

 
 
Kevät etenee, huonekasvit ovat saaneet uutta multaa, vesikrassi on parissa päivässä puskenut mullasta valoon ja sipulipurkissakin vihertää.
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Aurinkoista päivää.

2 kommenttia:

  1. Aurinkoista suunnittelun iloa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Tuo aurinko on kyllä ihana, tekisi mieli vaan lähteä ulos mutta olen saanut maton suhteen jotain tehtyäkin. Oli muuten harvinaisen vaikea suunnittelutehtävä, en tiedä johtuiko väreistä vai mistä mutta nyt näyttää ihan hyvälle.

    VastaaPoista